Score:00000
x

Naar de bibliotheek!

Ons vriendje Lucas was vergeten dat hij een boek had geleend bij de bibliotheek en het boek vandaag nog moet inleveren. Jij helpt hem graag daarbij, toch?
Laten we naar de bibliotheek gaan!

x

Oversteken

Soms komt het voor dat er geen zebrapad in de buurt is, maar je wel de weg wilt oversteken. Dat mag niet altijd, maar bijvoorbeeld in de stad of in een dorp meestal wel. Kijk altijd wel eerst heel goed naar links en naar rechts of er van beide kanten geen verkeer aankomt en steek alleen over als het veilig is!

x

Bushalte

Dit bord is geen verkeersbord en zie je vaak bij een bushalte staan. Op het bord staat aangegeven welke bus(sen) bij dit punt stoppen.

x

Rijrichting

Bestuurders op de weg moeten altijd rechts rijden en zijn verplicht zoveel mogelijk rechts te houden. Dit geldt niet voor voetgangers, maar het kan geen kwaad ook op de stoep voor het gemak altijd aan de rechterzijde te lopen om verwarring of botsingen te voorkomen.

x

We zijn bijna bij de bibliotheek

Nog een klein stukje verder.
Klik hier om verder te gaan

x

Voorrang

Dit bord staat vaak bij een versmalling van de weg waar beide richtingen niet tegelijk door kunnen rijden. Het bord geeft aan dat bestuurders van deze richting voorrang hebben en verkeer van de andere kant moet wachten.

x

Voorrang verlenen

Dit bord staat vaak bij een versmalling van de weg waar beide richtingen niet tegelijk door kunnen rijden. Het bord geeft aan dat bestuurders van deze richting moeten wachten op verkeer van de andere kant en al het verkeer van de andere kant voor moet laten gaan voordat zij mogen doorrijden.

x

Verplichte rijrichting

Dit ronde bord met een rechte pijl geeft aan dat bestuurders verplicht rechtdoor moeten en niet af mogen slaan.

x

Eenrichtingsweg

Dit bord geeft aan dat dit een eenrichtingsweg is en de weg van deze kant gesloten is voor alle voertuigen en zij deze weg dus niet in mogen. Dit geldt niet voor voetgangers, die wel beide kanten op mogen lopen.

x

Eenrichtingsweg

Dit bord geeft aan dat deze weg een eenrichtingsweg is en bestuurders de straat alleen van deze kant in mogen rijden. Dit geldt niet voor voetgangers, die wel beide kanten op mogen lopen.

x

Verbod stil te staan

Dit bord geeft aan dat voertuigen na dit bord niet mogen parkeren of stilstaan langs deze weg.