Score:00000
x

Naar de speeltuin!

Lucas wacht al op ons, laten we naar de speeltuin gaan.

x

Stoplicht

Bij een stoplicht moet je altijd wachten als het licht rood is. Je mag alleen oversteken als het licht op groen staat. Bij een voetgangers stoplicht zal het groene licht gaan knipperen als deze op het punt staat rood te worden, je mag dan niet meer oversteken. Ben je al halverwege met oversteken, loop dan zo snel mogelijk door.

x

Haaientanden

Witte driehoeken op de weg, deze noemen we ook wel haaientanden, geven aan dat er bij een kruispunt voorrang moet worden gegeven aan het verkeer dat van links en/of rechts komt.

x

Verkeer

Om verkeersregels goed te begrijpen, is het belangrijk dat we het allemaal over hetzelfde hebben en precies weten wat enkele woorden betekenen, zoals het woord "verkeer". Weet jij wat verkeer inhoudt?

Onder verkeer verstaan we alle weggebruikers. Dat betekent alles wat op de weg rijdt en van het fietspad en de stoep gebruik maakt. Als voetganger hoor jij dus ook bij het verkeer.

x

We zijn er bijna!

Nog iets verder en we zijn bij de speeltuin.
Klik hier om verder te gaan

x

Verleen voorrang

Dit bord staat altijd vlak voor een kruispunt en geeft aan dat voorrang gegeven moet worden aan andere bestuurders op de kruisende weg.

x

Voorrangsweg

Dit bord geeft aan dat je als bestuurder op een voorrangsweg rijdt en voorrang hebt op al het verkeer dat uit zijwegen komt.

x

Maximale snelheid 50 km/uur

Dit bord geeft een maximum snelheid aan van 50 kilometer per uur die gereden mag worden op deze weg.