Score:00000
x

Laten we gaan!

Het is woensdagmiddag en we willen gaan spelen bij ons vriendje Lucas.
Hij woont vlakbij aan de overkant, dus we kunnen lopend naar zijn huis. Gebruik de pijltjestoetsen om te wandelen en naar Lucas te gaan!

x

De stoep

Als voetganger mogen we niet zomaar over straat lopen en zijn we verplicht op de stoep te lopen als die er is. Wel zo veilig, want de straat is bedoeld voor auto's en fietsers.

x

Hoi Lucas!

We zijn bij Lucas aangekomen, goed gedaan!
Lucas wil graag naar de speeltuin verderop, ga je ook mee?
Klik hier om verder te gaan

x

Voetgangersoversteekplaats

Dit verkeersbord geeft voor het verkeer op straat aan dat er een voetgangersoversteekplaats aankomt - wat we ook wel een "zebrapad" noemen. Auto's en fietsers moeten stoppen als een voetganger bij een zebrapad de weg oversteekt of op het punt staat dit te gaan doen.

x

30 km/uur zone

Dit verkeersbord geeft voor het verkeer op straat aan dat zij vanaf nu maximaal 30 kilometer per uur mogen rijden, net zolang totdat een ander verkeersbord verderop een andere snelheid aangeeft.

x

Voetgangersoversteekplaats

Als je dikke strepen van de ene kant naar de andere kant van de straat ziet gaan, is dit een voetgangersoversteekplaats, wat we ook wel een "zebrapad" noemen. Hier kun je als wandelaar de weg oversteken en moeten auto's en fietsers voor je stoppen. Kijk toch altijd eerst heel goed naar links en rechts om er zeker van te zijn dat iedereen voor je stopt voordat je oversteekt.